Svolværgeita

Bli med på en uforglemmelig guidet fjellklatretur til Svolværgeita i Lofoten med erfarne fjellguider. Ingen klatreferdigheter kreves, men normal fysisk form anbefales. Opplev Norges råeste geit og en fantastisk panoramautsikt du sent vil glemme. Bestill din tur nå!

Svolværgeita

Oppleve Norges råeste Geit.

Har du lyst til å oppleve Norges råeste geit, Svolværgeita? Bli med på en uforglemmelig guidet fjellklatretur i Lofoten med erfarne og sertifiserte fjellguider fra I Fri Natur. På denne turen vil du kunne nyte flott fjellklatring og nyte en panoramautsikt du sent vil glemme.

Turen og klatringen

Turen starter med en ferdråd ved parkeringen under Geita, der klatreutstyret blir tilpasset og forventninger avklart før vi går opp Sherpatrappene. Vi går i rolig tempo for å nyte den vakre utsikten og lære mer om den lokale historien, flora/fauna og klatring.

Etter omtrent 40 minutters vandring kommer vi frem til foten av Svolværgeita, og herfra klatrer vi to taulengder mot hornene. Ruten har en gradering på rundt 4+5, og det er flott fjellklatring med en vakker utsikt over Vestfjorden og Lofotfjellene. Klatringen kan oppleves bratt og utfordrende. På toppen foreviger vi øyeblikket og tar gjerne en liten pause før vi firer oss ned til innsteget. Derfra går vi ned mot byen igjen.

Hvem passer turen for?

Denne turen passer for alle som ønsker en utfordrende opplevelse og lære mer om fjellklatring. Ingen klatreferdigheter kreves, men en normal fysisk form anbefales. Hvis du lider av høydeskrekk, kan du være trygg på at våre erfarne guider vil støtte deg gjennom hele turen. Vi har den høyeste ratingen gitt av gjester, på både Google og Facebook.

Daglige turer

Vi har daglige turer hele sommeren. Våre guider er svært erfarne og ønsker at du skal få den beste opplevelsen som overhode mulig. Våre guider er kvalifisert og sertifisert gjennom Nortind og Norsk Fjellsportforum.

Sertifiserte guider og instruktører

Våre guider på Svolværgeita er kvalifiserte og sertifiserte gjennom Nortind, eller under utdanning til Tindevegleder

Vi har den høyeste ratingen gitt av gjester, på både Google og Facebook

I Fri Natur - Guide Lofoten
I Fri Natur - Guide Lofoten
24 Google reviews
Melanie Janin
Melanie Janin
2023-02-25
Expérience magique en ski de rando à quelques kilomètres de Henningsvaer! Nous étions avec Niels qui est super sympa, à l’écoute et super fun 🙂 On recommande ++ Vous pouvez booker les yeux fermés!
Alexandra Anker
Alexandra Anker
2023-02-19
Fantastisk flinke guider, bra og godt forklart teoridel som gjorde det enkelt å forstå når vi skulle øve i praksis, og de fant nydelig snø også;)
Dagrun Haider
Dagrun Haider
2022-08-16
Fantastisk tur; var også heldig med været - men vår turguide gjorde opplevelsen veldig god, trygg og innholdsrik
Marija Ivanova
Marija Ivanova
2022-08-15
Fantastisk Svolværgeita tur! Et spennende eventyr ! Mange inntrykk og minner for livet ! Jeg har aldri klatret noe sted før , men jeg klarte det ! Jeg var veldig redd , jeg var veldig bekymret , men guiden var rolig og selvsikker . Han hjalp meg å klatre . Sa hva jeg skulle gjøre . Det var også visse omstendigheter som gjorde at turen ikke kunne finne sted , men den I Fri Natur gjorde denne turen mulig. Tusen takk folkens! Jeg anbefaler .
Mats Hofsøy
Mats Hofsøy
2022-08-10
Vegard var en helt glimrende guide! Effektivt, sikkert og godt selskap. Anbefales
Steve Abrahamsen
Steve Abrahamsen
2022-07-31
Meget flott tur på Svolværgeita, proff guide som gjorde turen til en flott opplevelse. Anbefales på det varmeste.
Guro Angell Steffensen
Guro Angell Steffensen
2022-07-29
Vi hadde en kjempefin opplevelse og fikk et minne for livet da vi klatret Svolværgeita. Guiden vår, Jonas, var fantastisk - trygg, rolig, proff og enkel å kommunisere med. Absolutt verdt det!

Om turen

Passer for

Alle i normal fysisk form. Ingen klatreferdigheter påkrevet. Turen er luftig og kan være utfordrende for de med høydeskrekk.

Antall personer

Max 4 personer. For større grupper, vennligst ta kontakt.

Utstyr

Normal turbekledning og fjellsko. Alt nødvendig utstyr er inkludert.

Tidsbruk

Turen tar opptil 4 timer.

Oppmøte

Til avtalt tid ved Sherpatrappene i Svolvær.

Sommeren 2024, daglige avganger:

Start: 07.30

Start: 09:00 (mai og september)

Start: 12.00

Start: 17:00 (Kveldstur Juli)

Betingelser

Avbestilling senest 7 dager før turstart. Ved for dårlig vær til å gjennomføre turen , full refusjon eller endring av dato.

Sikkerhet

Vennligst les våre sikkerhetsregler før påmelding. 

Pris

NOK 2 500,- pr. person

Historien om Svolværgeita

Historien om Svolværgeita langt tilbake. Den ikoniske fjellformasjonen har blitt lagt merke til langt tilbake i historien.

Førstebestigningen av Svolværgeita – 1910

Den første bestigningen av Svolværgeita fant sted i 1910 av de norske fjellklatrerne Ferdinand Schjelderup, Carl Wilhelm Rubenson og Alf Bonnevie Bryn. De hadde hørt mange lokale legender om det så langt ubestigelige fjellet og bestemte seg for å ta utfordringen med å klatre opp på hornene. Ukene før hadde de besteget Stetind, som da også fikk sin førstebestigning.

Det ble en svært utfordrende klatretur, og de fleste som fulgte med fra Svolvær trodde det var umulig å nå toppen av Svolværgeita. Men etter flere timers klatring klarte de tre klatrerne å nå toppen, og dette markerte begynnelsen på fjellets popularitet blant fjellklatrere. Når de kom ned til byen etter bestigningen, var det hornmusikk og fest.

» Svolværgeita er stedets alpine stolthet, og hadde avvist flere beilere, blant hvilke Martin Ekroll på Skrova hadde erklært at hun ikke var mottakelig for annen kurtise enn raketter» 

​- førstebestiger Ferdinand Schjeldrup om Geita

Det første hoppet på Svolværgeita

Det første hoppet på Svolværgeita ble gjort av Arne Randers Heen, en legende fra Romsdalen. Han kom ofte til Lofoten i forbindelse med Lofotfiske hvor han sydde den kjente Heen nickersen. Han er forøvrig den med flest bestigninger av Romsdalshorn

Siden den gang har Svolværgeita blitt en naturlig del av norsk klatrehistorie, og et klatrefjell som står på bucketlisten til mange. Mange erfarne fjellklatrere kommer fra hele verden for å prøve seg på å bestige hornene. Ruten som ble etablert av Schjelderup, Rubenson og Bryn, blir fremdeles klatret av klatrere den dag i dag. Den går under navnet 1910 ruta. Den er fortsatt ingen enkel sak å komme seg opp.

Historien til Svolværgeita er dermed et eksempel på hvordan en vakker naturformasjon har blitt et symbol på utfordring, eventyr og naturglede i regionen. Fjellet tiltrekker seg folk fra fjern og nær, som ønsker å oppleve den spektakulære utsikten og føle på klatrehistorien som sitter i fjellet.

Nå er det din tur ! Velkommen

Dette sier gjestene våre

Anbefaler Vegard som guide for excellent guiding, og oppbacking for å få oss opp til toppen av geita? Hadde aldri trodd jeg skulle klare det med min høydeskrekk og uerfarenhet på klatring. Well done, og en opplevelse for livet?

Irene, 17.07.2020

Vil på det sterkeste anbefale I Fri Natur til guiding på Svolværgeita, etter en helt fantastisk tur sammen med mitt barnebarn på 14 år. Vi kom oss helt til toppen, med god hjelp fra trygge, tålmodige og profesjonelle guider. Tusen takk for turen!

Rita, 18.07.2020

Tusen takk for ei minnerik oppleving opp Svolværgeita! Me er fire strålande fornøgde jenter etter super guiding frå Vegard. Me gler oss til å bli med på fleire eventyr med I Fri Natur! ?????‍♀️

Kristina, 09.07.2020
Se flere anmeldelser på vår Facebookside

Visste du at?

En klatretur med oss er mer enn bare en tur du er med på som tilskuer. Vårt mål er at alle våre gjester skal sitte igjen med forbedrede klatrekunnskaper og bedre kjennskap til Lofoten.