Svolværgeita

Ønsker du å stå på toppen av en av vårt lands mest ikoniske fjellformasjoner? Turen byr på flott klatring og en uforglemmelig opplevelse som du vil huske, kanskje for resten av livet.

Beskrivelse

Bli med en lokal fjellfører på et fantastisk klatreeventyr til Svolværgeita. Toppen ble første gang besteget i 1910, og er en solid del av norsk klatrehistorie. I dag går turen opp «Sherpatrappene», steinheller lagt av sherpaer fra Nepal, før man når foten av fjellet og begynner på klatringen.

Denne turen passer for deg som ønsker en bratt opplevelse, men også lære mer om fjellklatring. Vi sørger for trygge rammer, et hyggelig miljø for læring og mestring.

Det er ikke nødvendig med klatrekunnskaper, våre guider har lang erfaring med å veglede gjester trygt opp på denne ikoniske toppen.

Nå er det din tur!

Turbeskrivelse

Vi starter turen med et ferdråd ved parkeringen under Geita. Her tar vi oss tid til tilpasse klatreutstyr for turen. Guiden vil fortelle litt om dagen, og hva du har i vente. Det går i rolig tempo opp Sherpatrappene, her skal utsikten nytes, og historier fortelles.

Etter ca. 40 min gange, er vi ved foten av Svolværgeita. Herfra klatrer vi to taulengder mot hornene. Graderingen på ruten er rundt 4+,5. Det er flott fjellklatring med Vestfjorden og Lofotfjellene i bakgrunn. På toppen blir det tid til bilder og kanskje tørr du stå mellom hornene?

Fra toppen fires man ned til innsteget hvor klatringen startet, og vi går fornøyd ned mot byen igjen.

Høydeskrekk

Mange melder om oss om høydeskrekk, for de fleste går det overaskende bra. Når man har på tau og sele, føles det ofte tryggere. Våre guider er vant med å håndtere høydeskrekk, og gjennom rolige samtaler underveis, lite stress og tett oppfølging sitter mange igjen med en solid mestringsfølelse. Høydeskrekken blir noen ganger lagt på hylla for godt.

Vær velkommen.

Om turen

Passer for

Alle i normal fysisk form. Ingen klatreferdigheter påkrevet. Turen er luftig og kan være utfordrende for de med høydeskrekk.

Antall personer

Max 4 personer. For større grupper, vennligst ta kontakt.

Utstyr

Normal turbekledning og fjellsko. Alt nødvendig utstyr er inkludert.

Tidsbruk

Turen tar opptil 4 timer. (Det kan påregnes noe venting i Juli)

Oppmøte

Til avtalt tid ved Sherpatrappene i Svolvær.

Sommeren 2022:

Start: 07.30

Start: 12.00

Betingelser

Avbestilling senest 48t før turstart. Ved for dårlig vær til å gjennomføre turen , full refusjon eller endring av dato.

Sikkerhet

Vennligst les våre sikkerhetsregler før påmelding. 

Pris

NOK 2 500,- pr. person

Dette sier gjestene våre

Anbefaler Vegard som guide for excellent guiding, og oppbacking for å få oss opp til toppen av geita? Hadde aldri trodd jeg skulle klare det med min høydeskrekk og uerfarenhet på klatring. Well done, og en opplevelse for livet?

Irene, 17.07.2020

Vil på det sterkeste anbefale I Fri Natur til guiding på Svolværgeita, etter en helt fantastisk tur sammen med mitt barnebarn på 14 år. Vi kom oss helt til toppen, med god hjelp fra trygge, tålmodige og profesjonelle guider. Tusen takk for turen!

Rita, 18.07.2020

Tusen takk for ei minnerik oppleving opp Svolværgeita! Me er fire strålande fornøgde jenter etter super guiding frå Vegard. Me gler oss til å bli med på fleire eventyr med I Fri Natur! ?????‍♀️

Kristina, 09.07.2020
Se flere anmeldelser på vår Facebookside

Visste du at?

En klatretur med oss er mer enn bare en tur du er med på som tilskuer. Vårt mål er at alle våre gjester skal sitte igjen med forbedrede klatrekunnskaper og bedre kjennskap til Lofoten.