Toukers kurs klatring og alpin klatring

Bli med på to uforglemmelige uker i Lofoten og Stetind området. Om du ønsker en solid innføring i naturlig sikret klatring og mulighet til å gjøre klassikere som Stetind, Svolværgeita og Hamarøyskaftet, er dette kurset for deg. Det blir høy intensitet og fulle dager med læring.

Beskrivelse

Velkommen til vårt eksklusive to ukers fjellklatrekurs, skreddersydd for deg som ønsker å etablere en solid kunnskapsbase i fjellklatring. Vårt mål er å gi deg den nødvendige kunnskapen og metodene som trengs for å ferdes tryggest mulig på dine egne klatreturer. Etter å ha fullført dette kurset vil du være godt rustet til å planlegge og gjennomføre dine egne klatreturer i fjellene.

Kurset går over to uker fylt med verdensklasse klatring, sterke opplevelser og mye læring. I den første uken vil du delta på et grundig grunnleggende kileklatre kurs i det majestetiske Lofoten-området. Her vil du få omfattende opplæring i naturlig sikret klatring på klippene rundt det idylliske Henningsvær. Du vil lære mer om klatreteknikk, sikringer, tauføring, kommunikasjon, kameratredning og sikkerhet som alle er avgjørende faktorer for trygge og gode fjellklatreopplevelser. Vi har sikret komfortabel overnatting for deg i Henningsvær under denne delen av kurset.

I den andre uken tar vi deg med til Stetind-området, kjent for sine majestetiske fjell og uforglemmelige naturopplevelser. Vi vil etablere en basecamp i det naturskjønne Efjord-området. Her vil du få oppleve den autentiske følelsen av å bo i telt, og nyte friluftslivet. Avhengig av vær og dagsform vil vi utforske nasjonalfjellet Stetind, Hamarøyskaftet, Kuglhorn og andre klassikere. Vi kommer innom emner som alpinklatring, kameratredning,

Kursprogram:

Uke 1: Grunnleggende klatrekurs i Lofoten

  • Dag 1-5: Intensiv opplæring i naturlig sikret klatring på klippene rundt Henningsvær. Det blir lagt opp til flere lengre turer
  • Overnatting i komfortable boenheter i Henningsvær

Uke 2: Utforskning av Stetind-området

  • Dag 7: Avreise til Efjord for å etablere basecamp
  • Overnatting i teltcamp (vennligst merk at du må medbringe eget teltutstyr)
  • Dag 8-11: Utfordrende bestigninger av nasjonalfjellene Stetind, Hamarøyskaftet, Kuglhorn med mer. Vi vil også fokusere på alpin klatring og kameratredning.

Bli med oss på dette kurset og la oss veilede deg mot å bygge en solid kunnskapsbase og de nødvendige ferdighetene for å trygt klatre på egenhand. Dette er en mulighet til å oppleve fjellklatring i noen av Norges mest fantastiske områder, samtidig som man ender med å få masse erfaring og læring selv.

For booking og spørsmål send en mail til Vegard@ifrinatur.no

Om kurset

Passer for

De som vil få en solid innføring i tradklatring, kameratredning og tindebestigning.

Antall personer

3 deltakere instruktør

Utstyr

Utstyrsliste følger

Varighet

Mandag 7 august – Fredag 18 August.(10 kursdager)

Mandag 21 August – Fredag 2 september.(10 kursdager)

Oppmøte

Henningsvær, Trevarefabrikken.

Sikkerhet

Les sikkerhetsregler

Booking

Send mail til Vegard@ifrinatur.no

Pris

24.000 NOK per deltaker ink. overnatting (7 netter). Resten er i telt.

Man 7 August – 18 august.

Man 21 August – 2 september

Bli en fullkommen fjellklatrer på vårt to ukers kurs

Dette sier gjestene våre

Mange takk til Vegard og I Fri Natur for en helt fantastisk naturopplevelse!

Vi har de 4 siste dagene klatret på forskjellige topper i Henningsvær med vanskelighetsgrad tilpasset vår evne og progresjon. Her fikk vi kjenne på rushet som fjellet gir av å klatre trad mens man sammtidig følte seg trygg og ivaretatt

Vegard er en utrolig dyktig instruktør som virkelig brenner for det han gjør og kan absolutt anbefales!

Erlend, 25.06.2020

Vegard er og framstår som en svært dyktig Instruktør og guide! Han har en helt egen evne til å formidle hvordan en skal ferdes trygt og godt i fjellet.

Vegard tok oss med til Kalle, Pedersen Ryggen og Pianohandler Lunds rute. På alle turene står sikkerhet og læring i fokus.

Vegard anbefales på det sterkeste! ?

Fredrik, 22.06.2020

Tusen takk for ei minnerik oppleving opp Svolværgeita! Me er fire strålande fornøgde jenter etter super guiding frå Vegard. Me gler oss til å bli med på fleire eventyr med I Fri Natur! ?????‍♀️

Kristina, 09.07.2020
Se flere anmeldelser på vår Facebookside