Presten – vestpillaren

Drømmer du om en av Norges flotteste klippeklatreruter? Vestpillaren på Presten er innenfor rekkevidde. Bli med oss på eventyr.

Beskrivelse

Presten er en legendarisk klippe som stuper rett i havet ved Henningsvær. Presten er ett klatremål blant klatrere fra hele verden. Hver eneste taulengde er til å skrive hjem om. Vi vil tørre å påstå at dette er verdensklasseklatring. Turen går over 11 taulengder med en gradering på 6. For det meste er det klatring på grad 5 , men det er punkt på ruten som er hardere. Dette betyr at det er en krevende tur som fordrer at man har forkunnskaper om klatring.

Denne turen passer for deg som har klatret en del. Det er en lang klatretur som også krever at man er i god fysisk form. Vi anbefaler en dag med klatring på litt kortere turer sammen med oss før vi gjør Presten.

Fakta om Presten

Rett ved Henningsvær ruver den majestetiske sjøklippen Presten. I mange år har den tjent som et viktig navigeringspunkt for fiskere sammen med Vågakallen. Klippen består av fast granitt.

Førstebestigning ble gjort av Arild Meyer og Brynjulf. Ruten Vestpillaren byr på verdensklasse rissklatring. På vei ned fra fjellet passerer vi også den populære fjelltoppen Festvågtind og fjellformasjonen Torsketunga. En lang dag på flott klippe og uforglemmelige naturopplevelser beskriver turen turen godt.

Ta kontakt med Vegard@ifrinatur.no for mere informasjon og booking

Om turen

Passer for

De som har klatret en del inne og kan klatre grad 5+ med overskudd.

Antall personer

Maks 2 per guide

Utstyr

Nødvendig utstyr kan lånes av oss.

Varighet

6 – 8 timer.

Oppmøte

Trevarefabrikken, Henningsvær eller annet avtalt sted.

Betingelser

Værforbehold. Klatres kun i tørt vær.

Sikkerhet

Les under sikkerhet

Pris

1 : 1 5000 NOK

1 : 2. 7500 NOK

Slanting corner. En av de legendariske taulengdene du møter på Presten.

Dette sier gjestene våre

Mange takk til Vegard og I Fri Natur for en helt fantastisk naturopplevelse!

Vi har de 4 siste dagene klatret på forskjellige topper i Henningsvær med vanskelighetsgrad tilpasset vår evne og progresjon. Her fikk vi kjenne på rushet som fjellet gir av å klatre trad mens man sammtidig følte seg trygg og ivaretatt

Vegard er en utrolig dyktig instruktør som virkelig brenner for det han gjør og kan absolutt anbefales!

Erlend, 25.06.2020

Vegard er og framstår som en svært dyktig Instruktør og guide! Han har en helt egen evne til å formidle hvordan en skal ferdes trygt og godt i fjellet.

Vegard tok oss med til Kalle, Pedersen Ryggen og Pianohandler Lunds rute. På alle turene står sikkerhet og læring i fokus.

Vegard anbefales på det sterkeste! ?

Fredrik, 22.06.2020

Tusen takk for ei minnerik oppleving opp Svolværgeita! Me er fire strålande fornøgde jenter etter super guiding frå Vegard. Me gler oss til å bli med på fleire eventyr med I Fri Natur! ?????‍♀️

Kristina, 09.07.2020
Se flere anmeldelser på vår Facebookside