Om oss


Vi er et lokalt fjellføringsfirma basert i det vakre og sjarmerende fiskeværet Henningsvær, midt i hjertet av Lofoten. Vårt mål er å gi deg en opplevelse du vil huske for alltid. Med meningsfulle og autentiske ski- og klatreopplevelser som gjennomføres gjennom trygge rammer ligger alt tilrette for sterke og lærerike øyeblikk.

Vi har lidenskap for å formidle Lofotens unike og fantastiske natur, og vi ønsker å dele vår kjærlighet for fjellene med deg. Vi er stolte av å tilby turer som gir deg nye ferdigheter og kunnskaper, som kan brukes på egne eventyr senere.

Våre erfarne guider har lokal kunnskap og høyt ferdighetsnivå, og de er kvalifisert gjennom Norske Tindevegledere, instruktører gjennom NF og naturguider gjennom Norsk Naturguideforbund. Vi er også arrangørgodkjent gjennom Norsk Fjellsportforum, slik at du kan være trygg på at du er i gode hender. Vi ser frem til å vise deg det beste av Lofoten!

Vegard With Stennes


Vegard driver I Fri Natur, han er stolt av å kalle Henningsvær sitt hjem sammen med sin familie Line, Teodor og Tomine. Med en stor lidenskap for ski og klatring bruker han store deler av tiden sin i naturen på søken etter sterke og gode øyeblikk sammen med gjester, familie og venner.

Han er internasjonalt sertifisert IFMGA/UIAGM Tindevegleder

Vegard har lang erfaring med fjell og natur, og har opparbeidet seg solid kompetanse både nasjonalt og internasjonalt. Med fjellerfaring fra Norge, Svalbard, Alpene, Sør-Amerika og USA, har han høstet kunnskap og erfaring fra noen av verdens mest spektakulære fjellområder.

I tillegg til å være guide i I Fri Natur, jobber Vegard også som observatør i snøskredvarslingen. Dette gir han verdifull kunnskap om snøskred og skredfare, som han bruker til å sørge for trygge turopplevelser for gjestene sine.

Utdanning:

IFMGA/UIAGM Tindevegleder / Mountain Guide

NF Fjellkursleder

Arktisk Naturguide og friluftsliv

Guider du møter hos oss


Vi er stolte av å være forankret i lokale verdier og ha erfarne guider med tilknytning til regionen. Våre guider er enten sertifisert gjennom IFMGA, under utdanning som Tindevegleder (IFMGA Aspirant), eller NF instruktør Høyfjell. Med deres kunnskap og lidenskap for naturen i Lofoten, kan vi love deg en opplevelse som du vil huske for alltid.

Niels Pelabon

Under utdanning til IFMGA Tindevegleder (Kull 23) , NorskNaturGuide

Vi er stolte som har Niels Pelabon som en del av I Fri Natur-teamet! Niels er en ekte fjellentusiast med erfaring fra regionen, og hans lidenskap for skikjøring og klatring smitter over på alle han har på kurs.

Niels er ikke bare en dyktig fjellmann, men også en engasjert pedagog som virkelig brenner for å dele sin kunnskap med andre. Han snakker både fransk, norsk og engelsk, så uansett hvor du kommer fra vil du kunne kommunisere godt med ham.

Niels bor i Henningsvær, og han er 100% ansatt i I Fri Natur. Vi er utrolig takknemlige for hans dedikasjon og lidenskap for å skape minneverdige opplevelser for våre gjester.

Sebastien Tallent

IFMGA Tindevegleder / Mountain guide

Raven Mountain guides

Solid og trygg i fjellet. Jobber fulltid i fjellet.

Lokal, bor i Kabelvåg.

Snakker Fransk, Engelsk, litt Norsk.

Vi er arrangørgodkjent gjennom Norsk Fjellsportforum.

Sikkerhet

Vi tar din sikkerhet på alvor. Gjennom gode HMS og internkontrollrutiner sørger vi for alltid å minimere risiko og være bevisst på de farer som er rundt oss i ulike situasjoner. For din og vår sikkerhet. 

Vi bruker guider med tilhørighet i Nortind – Norske Tindevegledere og instruktører gjennom Norsk Fjellsportforum. 

I Fri Natur er arrangørgodkjent i klatring av Norsk Fjellsportforum.

Vi har håndplukkede guider med mye erfaring fra området.

Når man bruker guide

For guiden er sikkerhet alltid i fokus. Gjennom transparent veiledning vil farer og risiko bli satt ord på av guiden. Det betyr at du som gjest vil få et bilde av hvilke farer vi står ovenfor.

For deg som gjest er det viktig å opplyse om sykdommer, medisiner, høydeskrekk ol. i forkant av turen. Føler du deg ukomfortabel er det din plikt å opplyse guiden om dette, slik man sammen kan finne en god løsning.

På tur har guiden siste ord i alle avgjørelser som tas. Alle avgjørelser gjøres så åpent som mulig for god situasjonsforståelse hos alle parter. 

Det forventes at alle som deltar på tur følger med på info som blir gitt, deltar, opptrer aktsomt og bidrar til sporløs ferdsel.

Ved påmelding

Deltagelse på våre turer gjøres på eget ansvar. Klatring og topptur er definert som risikosport. 

I Fri Natur og våre guider tar ikke økonomisk ansvar for ulykker som skjer i forbindelse med våre aktiviteter og arrangementer. 

Alle som deltar på aktiviteter med oss må inneha egen reiseforsikring

Når man melder seg på tur har man forstått og godtatt disse vilkårene.

Hvordan komme seg til oss

Båt fra Bodø

Det går flere daglige avganger med hurtigbåt til Svolvær. Båtturen tar ca. 3 timer og 20 minutter.

Det går også Hurtigrute fra Bodø, med anløp Svolvær ca. 21.00 hver dag.


Fly til Svolvær

Widerøe har daglige ankomster til Svolvær fra forskjellige destinasjoner i Norge. Vi ordner henting og transport det siste stykket om ønskelig.

Fly til Evenes

Mange velger å fly til Evenes. Både Flyr, Norwegian og Sas har daglige ankomster fra Oslo, Bergen og Trondheim. derfra går det buss evt. leiebil videre til Lofoten. Kjøreturen fra Evenes er estimert til 2,5 time.


Bil

Ønsker dere å kombinere våre turer med en skikkelig roadtrip? Med bil og ferge tar det mellom 5 og 6 timer å komme seg til Henningsvær fra Bodø. Fra Tromsø bruker man ca. 6,5 timer.

Hva kan du forvente vinterstid i Lofoten, les mer her:

Våre samarbeidspartnere

Trevarefabrikken i Henningsvær tilbyr overnatting, cafe, musikk og mye mer. Ligger i hjertet av Henningsvær.

Andre samarbeidspartnere:

Trevarefabrikken – Overnatting, kulturhus, cafe i hjertet av Henningsvær