Om oss

Vi er et lokalt fjellføringsfirma som holder til i Henningsvær, Lofoten. Våre turer er bratte og meningsfulle opplevelser innenfor trygge rammer gjennom hele året. 

Våre guider er kvalifisert gjennom NF og Nortind.

Vegard With Stennes

driver fjellføringsfirmaet I Fri Natur. Han er lokalt forankret i Henningsvær med sin lille familie, Line og Teodor.

Han har siden 2014 jobbet fulltid som fjellfører i Lofoten og på Svalbard. Vegard har en stor lidenskap for ski og klatring. Store deler av tiden brukes i naturen på jakt etter minnerike øyeblikk sammen med gjester og venner.

Han er under kvalifisering til å bli IFMGA Tindevegleder, og er fra før utdannet Arktisk Natur Guide på Svalbard. Han er også Observatør for snøskredvarslingen og NF klatreinstruktør Høyfjell. 

Han står klar til å ta i mot gamle og nye gjester for nye eventyr.

Guider du kan møte hos oss

Sterkt forankret i lokale verdier kan vi stolt si at turene våre er guidet og drevet av folk med lokal tilknytning og mangeårig erfaring fra regionen. Guidene er enten IFMGA sertifiserte, under yrkesutdanning som Tindevegleder (IFMGA Aspirant) eller NF instruktør Høyfjell.

Even Gisletun

Berntsenfjell.no

Tindevegleder Aspirant

Sebastian Tallent

Frisk Alpine Guides

Tindevegleder Aspirant

Thomas Meling

Tindevegleder Aspirant

Niels Pelabon

NF Klatreinstruktør Høyfjell – Norsk Naturguide

Sigve Elstad – NF

NF Klatreinstruktør Høyfjell

Sikkerhet

Vi tar din sikkerhet på alvor. Gjennom gode HMS og internkontrollrutiner sørger vi for alltid å minimere risiko og være bevisst på de farer som er rundt oss i ulike situasjoner. For din og vår sikkerhet. 

Vi bruker guider med tilhørighet i Nortind – Norske Tindevegledere og instruktører gjennom Norsk Fjellsportforum. 

Vi har håndplukkede guider med mye erfaring fra området.

Når man bruker guide

For guiden er sikkerhet alltid i fokus. Gjennom transparent veiledning vil farer og risiko bli satt ord på av guiden. Det betyr at du som gjest vil få et bilde av hvilke farer vi står ovenfor. Guiden er ansvarlig for å opplyse om dette.

For deg som gjest er det viktig å opplyse om sykdommer, medisiner, høydeskrekk ol. i forkant av turen. Føler du deg ukomfortabel er det din plikt å opplyse guiden om dette, slik man sammen kan finne en løsning. 

På tur har guiden siste ord i alle avgjørelser som tas. Alle avgjørelser gjøres så åpent som mulig for god situasjonsforståelse hos alle parter. 

Det forventes at alle som deltar på tur følger med på info som blir gitt, deltar, opptrer aktsomt og bidrar til sporløs ferdsel.

Ved påmelding

Deltagelse på våre turer gjøres på eget ansvar. Klatring og topptur er definert som risikosport. 

I Fri Natur og våre guider tar ikke økonomisk ansvar for ulykker som skjer i forbindelse med våre aktiviteter og arrangementer. 

Alle som deltar på aktiviteter med oss må inneha egen reiseforsikring

Når man melder seg på tur har man forstått og godtatt disse vilkårene.

Hvordan komme seg til oss

Båt fra Bodø

Det går flere daglige avganger med hurtigbåt til Svolvær, som kun er 5 minutter unna. Vi ordner henting og transport det siste stykket om ønskelig. Båtturen tar ca. 3 timer og 20 minutter.


Fly til Svolvær

Widerøe har daglige ankomster til Svolvær fra forskjellige destinasjoner i Norge. Vi ordner henting og transport det siste stykket om ønskelig.


Bil

Ønsker dere å kombinere våre turer med en skikkelig roadtrip? Med bil og ferge tar det mellom 5 og 6 timer å komme seg til Henningsvær fra Bodø. Fra Tromsø bruker man ca. 6,5 timer.

Våre samarbeidspartnere