Stetind

Vil du oppleve Norges nasjonalfjell? Et mektig granittslott i storslått natur. Bli med på et skikkelig fjelleventyr.

Beskrivelse

Stetind rager opp av Stefjorden en arm av Tysfjord. Et mektig skue som tar pusten fra de fleste. Turen er ett eventyr fra start til slutt. Stetind Normalvei er lang tur som krever at man er fjellvant og har god kondisjon. Turen starter ved havet og turen til Halls fortopp hvor klatringen starter er en lang men fantastisk tur.

Klatringen forgår langs Østeggen. Det er luftig, men relativ overkommelig klatring. Fingertupptraversen kjent som de «forbitrede fingertak» er den vanskeligste passasjen på turen. Klatregraden er 4+ og oppleves svært luftig.

Har du en drøm om Stetind? Send oss en forespørsel så setter vi opp tur. Vegard@ifrinatur.no eller +4792063303

Det er mange flotte turer i Efjorden. Vi anbefaler også en tur på Hamarøyskaftet.

Guider

Guider vi bruker på denne turen er IFMGA sertifisert Tindevegleder eller under utdanning til Tindevegleder.

Fakta om Stetind

Stetind, også kjent som «Norges nasjonalfjell», er en karakteristisk fjelltopp i Nordland fylke i Norge. Her er noen fakta om Stetind:

  1. Form og Utseende: Stetind er kjent for sin unike form og utseende. Fjellet har en karakteristisk nål-lignende topp som stiger rett opp fra omgivelsene og er et imponerende syn. Fjellet en stor masse av granitt.
  2. Høyde: Stetind har en høyde på rundt 1 392 meter over havet og er en del av Tysfjord kommune i Nordland fylke.
  3. Klatring: Stetind er en populær destinasjon for fjellklatrere og alpinister. Fjellets bratte og tekniske natur gjør det til et eventyrlig sted å klatre. Den mest populære klatreruten kalles «Normalruta» eller Østeggen på klatrespråket. Andre kjente ruter på Stetind er Sydpillaren og Vestveggen/eggen gjort første gang av Arne Næss senior. Imponerende bestigninger.
  4. Første bestigning: Den første dokumenterte bestigningen av Stetind fant sted i 1910. De to klatrerne som oppnådde dette var Ferdinand Schjelderup, Carl Wilhelm Rubenson og Alf Bryn. Bestigningen regnes som en stor prestasjon i norsk fjellklatring og bidro til fjellets legendariske status.
  5. Naturreservat: Stetind er en del av Stetind naturreservat, som ble opprettet for å beskytte det unike økosystemet og det sårbare plantelivet i området.
  6. Symbol: Stetind har blitt et symbolsk bilde på norsk natur og fjellklatring. Det blir ofte assosiert med Norges naturskjønnhet og robuste utendørskultur.
  7. Anerkjennelse: I 2002 ble Stetind kåret til Norges nasjonalfjell gjennom en avstemning arrangert av NRK sommerradio.
  8. Sesong: Den beste tiden å klatre Stetind er vanligvis i sommermånedene når snøen har smeltet. Sesongen starter som regel sent i juni og går til september.

Stetind er ikke bare et utfordrende klatremål, men også en imponerende naturlig formasjon som symboliserer den unike skjønnheten og utfordringene som finnes i det norske fjellandskapet.

Velkommen på tur med oss.

Om turen

Passer for

God kondisjon. Ikke for mye høydeskrekk

Antall personer

Maks 2 per guide

Utstyr

Utstyrsliste følger. Vi stiller med nødvendig klatreutstyr.

Tidsbruk

ca. 11 timer

Oppmøte

Parkering under Stetind

Betingelser

Les under betingelser og sikkerhet

Sikkerhet

Les under betingelser og sikkerhet

Pris

1 : 1 6000,- NOK

1 : 2 9000,- NOK

«Slæng ivei næste mand! Er du over? Det får du se, naar du kommer hit» , Rubenson som har forsert de 10 forbitrede fingertak for førstegang i historien.

Dette sier gjestene våre

Anbefaler Vegard som guide for excellent guiding, og oppbacking for å få oss opp til toppen av geita? Hadde aldri trodd jeg skulle klare det med min høydeskrekk og uerfarenhet på klatring. Well done, og en opplevelse for livet?

Irene, 17.07.2020

Vil på det sterkeste anbefale I Fri Natur til guiding på Svolværgeita, etter en helt fantastisk tur sammen med mitt barnebarn på 14 år. Vi kom oss helt til toppen, med god hjelp fra trygge, tålmodige og profesjonelle guider. Tusen takk for turen!

Rita, 18.07.2020

Tusen takk for ei minnerik oppleving opp Svolværgeita! Me er fire strålande fornøgde jenter etter super guiding frå Vegard. Me gler oss til å bli med på fleire eventyr med I Fri Natur! ?????‍♀️

Kristina, 09.07.2020
Se flere anmeldelser på vår Facebookside

Visste du at?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.