Fjellklatreakademiet

Har du klatret en del før og klar for neste steg? Dette er et kurs for deg som kan å klatre og vil lære deg det som skal til for å oppsøke det vertikale i høyfjellet. I løpet av 8 dager skal vi gå gjennom metodikken og håndverket for å klatre flere taulegder i fjellet. Vi garanterer at du blir en fjellklatret iløpet av disse dagene.

Beskrivelse

På dette kurset er målet at du skal bli fjellklatrer. Man skal etter kurset kunne lede trygt på naturlig sikrede ruter i fjellet, og ha kunnskap om kameratredning og hvordan håndtere alpint terreng. Kurset går over 8 dager. 4 dager + 2 dager egentrening + 4 dager. Totalt 10 dager.

Innhold

Vi skal gå gjennom hvordan man plaserer naturlige sikringsmidler, hvordan lage gode standplasser, hvordan komme seg opp store bratte fjell samt en introduksjon til kameratredning. I løpet av dette kurset får du sjansen til å lede selv flere dager både på øvingsfelt og i fjellet. Hele tiden under nøye veiledning av trygge erfarne instruktører. Deler av kurset foregår på øvingsfelt på Kalle, men de fleste dagene drar vi i høyfjellet og på lengre klatreruter. Vi skiller mellom det vi kaller for eksempelturer og ledturer. På eksempelturene er deltagerne med å følger en instruktør på tur for å se hvordan det skal gjøres, her er det mulig å klatre noe som er vanskeligere enn det man klarer å lede selv. På ledturende er det deltakerne selv som leder, her tar vi vanskelighetsgraden litt ned. Som utgangspunkt vil det være 2 eksempelturer og 3 ledturer i fjellet. En av kursdagene er satt av til en introduksjon til kameratredning for å få en større forståelse av tausystem og hva man må gjøre om det skjer et uhell på tur.

Krav til deltagelse

Vi stiller krav til at de som melder seg på har klatret en del fra før, dette er for å kunne få mest mulig nytte av dette kurset. Det er max. 4 deltagere per instruktør, så man får veldig tett oppfølgning. Vi har avgrenset antall plasser på kurset til max. 8 deltagere for å opprettholde kvalitet. På turdagene får vi inn flere instruktører slik at taulagene i fjellet blir litt mindre.

Instruktører på kurset

Instruktørene på dette kurset er enten NF høyfjellsinstruktører, IFMGA Tindeveileder eller under utdanning til å bli Tindeveileder.

Vår filosofi er å ha små grupper på kurs slik at vi kan tilpasse kurset til akkurat de som er med. Vi har en generell ide om hva vi skal gjennom, men underveis vil kurset tilpasses etter deltakernes ønsker og etter været.

Vi avslutter med festmiddag etter siste dag på tur!

Turer som er aktuell under kurset

Nordryggen på Vågakallen (4+), Bare Blåbær (5-), Gandalf (5), Ant Line (5+), Råna (6-), Vestpillaren på Presten (6), Fremsida på Svolværgeita (5+)

Kursdatoer sommeren 2024

11. juni – 20. juni 2024 – 2 plasser igjen

5. august – 15. august 2024

Om turen

Passer for

De som har klatret en del før (enten inne eller ute på bolt)

Må ha brattkort eller tilsvarende kunnskap

Kan gjerne ha vert med på klatreturer i fjellet før men det er ikke nødvendig.

Må være komfortabel med å lede minst grad 5+ på bolt.

Antall personer

Max. 8 (4-2 per instruktør)

Utstyr

Utstyrsliste kommer med påmelding, det er mulig å låne utstyr om du ikke har

Varighet

8 dager (2 x 4), Tirsdag – fredag og mandag – torsdag (helgen er satt av til egentrening/ andre aktiviteter)

Oppmøte

Kalleparkeringen som ligger mellom Kabelvåg og Henningsvær

Betingelser

Avbestilling senest en uke før kursstart.

Pris

15 000 NOK per deltaker.

Vi garanterer mestring, ny kunnskap og at vi skal gjøre alt for at du blir så god som mulig

Dette sier gjestene våre

Anbefaler Vegard som guide for excellent guiding, og oppbacking for å få oss opp til toppen av geita? Hadde aldri trodd jeg skulle klare det med min høydeskrekk og uerfarenhet på klatring. Well done, og en opplevelse for livet?

Irene, 17.07.2020

Vil på det sterkeste anbefale I Fri Natur til guiding på Svolværgeita, etter en helt fantastisk tur sammen med mitt barnebarn på 14 år. Vi kom oss helt til toppen, med god hjelp fra trygge, tålmodige og profesjonelle guider. Tusen takk for turen!

Rita, 18.07.2020

Tusen takk for ei minnerik oppleving opp Svolværgeita! Me er fire strålande fornøgde jenter etter super guiding frå Vegard. Me gler oss til å bli med på fleire eventyr med I Fri Natur! ?????‍♀️

Kristina, 09.07.2020
Se flere anmeldelser på vår Facebookside

Visste du at?