NF metodekurs

Drømmer du om å inspirere andre til å bli fjellklatrere? Da er dette starten på veien mot å bli NF klatreinstruktør.

Beskrivelse

Dette kurset er første trinn i utdanningen til klatreinstruktør 1 lavland og klatreinstruktør 1 høyfjell. Kurset gir deg en grundig gjennomgang av metoder for flertaulengders naturlig sikret klatring og kameratredning.

Dette kurset markerer det første stadiet av vår klatreinstruktør 1-utdanning, som omfatter både lavlands- og høyfjellsklatring. Det er en forutsetning at du allerede har en solid forståelse av vanlige metoder for naturlig sikret klatring og kameratredning før du begynner på dette kurset. Dette gir oss muligheten til å fokusere kursets innhold på å gjennomgå og diskutere metoder som er optimalisert for læringsmiljøet.

For å kunne delta på dette kurset, må du oppfylle opptakskravene som er fastsatt for instruktørkurs i sportsklatring (9.1.2), i tillegg til følgende krav:

https://fjellsportforum.no/instruktorer/: NF metodekurs
  • Ha minst 2 års erfaring med å lede flertaulengders ruter i ulike klatreområder.
  • Demonstrere trygg og metodisk leding av grad 5-ruter på naturlige sikringer, selv på ukjente klatrefelt.
  • Være dyktig i bruk av vanlige metoder for kameratredning.

Det er viktig å merke seg følgende presisering:

Uttrykket «2 års erfaring» refererer til to år med aktiv deltakelse, hvor du har gjennomført minst 50 taulengder hvert år på naturlige sikringer. Du bør også ha betydelig erfaring med flertaulengders ruter. Din evne til kameratredning skal bekreftes ved dokumentasjon av minst to dager med kurs eller egenopplæring i kameratredning på naturlige sikringer i løpet av det siste året, eller tilsvarende.

Slik søker du opptak til metodekurs

Søknad om opptak til NF metodekurs klatring skjer via www.brattkompetanse.no. Her sender du inn et søknadsskjema og standardisert loggbok. Detaljert veiledning finner du på Brattkompetanse, og mer info på https://fjellsportforum.no/instruktorer/. For å få godkjent søknad er det viktig at du oppfyller alle kravene til erfaring og har nødvendig dokumentasjon på plass.

Erfarne instruktører

Instruktørerene du møter på vårt metode kurs er IFMGA/UIAGM Tidevegleder – Fjellkursleder og klatreinstruktør høyfjell. Vi jobber i fjellet året rundt og har stor erfaring med klatrekurs. Velkommen.

Om kurset

Passer for

Erfarne klatrere med minst to års erfaring.

Pregodkjenning fra NF sentralt kreves

Antall personer

4

Utstyr

Utstyrsliste følger kursprogram

Varighet

4 dager

Oppmøte

Trevarefabrikken, Henningsvær

Sikkerhet

Se sikkerhet på våre turer

Pris

7500,- NOK

Dette sier gjestene våre

Mange takk til Vegard og I Fri Natur for en helt fantastisk naturopplevelse!

Vi har de 4 siste dagene klatret på forskjellige topper i Henningsvær med vanskelighetsgrad tilpasset vår evne og progresjon. Her fikk vi kjenne på rushet som fjellet gir av å klatre trad mens man sammtidig følte seg trygg og ivaretatt

Vegard er en utrolig dyktig instruktør som virkelig brenner for det han gjør og kan absolutt anbefales!

Erlend, 25.06.2020

Vegard er og framstår som en svært dyktig Instruktør og guide! Han har en helt egen evne til å formidle hvordan en skal ferdes trygt og godt i fjellet.

Vegard tok oss med til Kalle, Pedersen Ryggen og Pianohandler Lunds rute. På alle turene står sikkerhet og læring i fokus.

Vegard anbefales på det sterkeste! ?

Fredrik, 22.06.2020

Tusen takk for ei minnerik oppleving opp Svolværgeita! Me er fire strålande fornøgde jenter etter super guiding frå Vegard. Me gler oss til å bli med på fleire eventyr med I Fri Natur! ?????‍♀️

Kristina, 09.07.2020
Se flere anmeldelser på vår Facebookside